ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Σήμερα στον Άρειο Πάγο για τη μήνυση κατά Αυγενάκη – Γιατί την καταθέτει

Στη σύνταξη μηνυτήριας αναφοράς ενώπιον του Αρείου Πάγου, κατά του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αυγενάκη, προχωρούν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Αλέξανδρος Αυλωνίτης και ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος έχει και την πρωτοβουλία, μετά τις αποκαλύψεις του Προέδρου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ότι του ασκήθηκε πίεση από τον κ. Αυγενάκη για την υπογραφή απευθείας αναθέσεων. Όπως αναφέρει ο βουλευτής Αλέξανδρος Αυλωνίτης σε δήλωσή του, η μήνυση θα κατατεθεί τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024.

Δείτε:

Επιστολή παραίτησης από τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ: Kαταγγέλλει πως του ζητείται επιτακτικά η υπογραφή απευθείας αναθέσεων έργων επί ημερών Αυγενάκη

Mήνυση κατά του Αυγενάκη στον Άρειο Πάγο καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, μετά την παραίτηση του προέδρου ΕΛΓΟ

Αυγενάκης, υπουργός είμαι, ό,τι θέλω κάνω!- Δεν εφαρμόζει το νόμο ΑΣΕΠ για την επιλογή διοικήσεων- ΣΥΡΙΖΑ: Να παραιτηθεί

Β. Κόκκαλης για παραίτηση προέδρου ΕΛΓΟ: Να δώσει εξηγήσεις ο κ. Αυγενάκης στην ελληνική Δικαιοσύνη

«Αυτές οι παρεμβάσεις κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων του προέδρου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, από το Υπουργείο, δείχνουν την σαθρότητα της κυβέρνησης, που επιζητά να καπηλευθεί το δημόσιο χρήμα, ενώ ταυτόχρονα εκθειάζει δήθεν την ιδιωτική πρωτοβουλία», αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ό βουλευτής Αλέξανδρος Αυλωνίτης επισημαίνει ότι «Η καταγγελλόμενη συμπεριφορά έχει ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της άσκησης ουσιαστικού έργου του Οργανισμού, και συντηρεί τις πελατειακές και πολιτικές σχέσεις με τους ημέτερους και τους φίλους κατά πολιτικά απαράδεκτο και οικονομικά επιλήψιμο τρόπο αφού ζημιώνει άμεσα το δημόσιο. Αυτό ενέχει και σοβαρότατες ποινικές ευθύνες».

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξανδρου Αυλωνίτη:

«Ο κ. Αυγενάκης πρέπει άμεσα να δώσει εξηγήσεις στην Ελληνική Δικαιοσύνη για τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Αποκαλύφθηκε το πάρτι ημετέρων που για μια ακόμα φορά επιχειρείται στην πλάτη του ελληνικού λαού. Με επιστολή παραίτησης του, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, εποπτευόμενου Φορέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, αποκαλύπτει ότι του ασκούνται πιέσεις προκειμένου να προχωρά σε απευθείας αναθέσεις.

Μάλιστα ο Πρόεδρος αναφέρει στην επιστολή του ότι ο κ. Αυγενάκης ζητά επιτακτικά, με βάση διάφορες προφάσεις, την υπογραφή απευθείας συμβάσεων και την ανάθεση τους προς κολλητούς και φίλους.

Αυτές οι παρεμβάσεις κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων του Προέδρου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, από το Υπουργείο, δείχνουν την σαθρότητα της κυβέρνησης, που επιζητά να καπηλευθεί το δημόσιο χρήμα, ενώ ταυτόχρονα εκθειάζει δήθεν την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Η καταγγελλόμενη συμπεριφορά έχει ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της άσκησης ουσιαστικού έργου του Οργανισμού, και συντηρεί τις πελατειακές και πολιτικές σχέσεις με τους ημέτερους και τους φίλους κατά πολιτικά απαράδεκτο και οικονομικά επιλήψιμο τρόπο αφού ζημιώνει άμεσα το δημόσιο. Αυτό ενέχει και σοβαρότατες ποινικές ευθύνες.

Γι’ αυτό και με τον συνάδελφο Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος έχει και την πρωτοβουλία, προχωράμε στη σύνταξη μηνυτήριας αναφοράς ενώπιον του Αρείου Πάγου, κατά του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αυγενάκη, την οποία και θα καταθέσουμε την Δευτέρα 20 Μαΐου 2024. Ο κ. Αυγενάκης πρέπει άμεσα να δώσει εξηγήσεις στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί